Fietsroutes in het Brugse Ommeland

Hier vindt u een lijst met fietsroutes in de wijde omgeving van De Noorddijk. De lijst is gerangschikt op de afstand van de vertrekplaats tot Vakantiewoningen De Noorddijk. Op de kaart onderaan deze pagina vindt u de startplaatsen van deze fietsroutes. Bekijk zeker ook onze fietsvakantie-pagina!
 1. Genteleroute

  Deze route passeert langs De Noorddijk. Aan onze poort sla je links af. De route is bewegwijzerd en brengt je langs Meetkerke, Houtave, Nieuwmunster, Blankenberge en Uitkerke.

  Op 0,00 km van De Noorddijk
  33,00 km
  Startplaats: Blankenbergse Dijk Noord 13
  - Zuienkerke
 2. Fietsnetwerk Brugse Ommeland

  Met de kaart van Brugse Ommeland stel je zelf je fietsroute samen aan de hand van knooppunten. Knooppunt 81 ligt op 50m van De Noorddijk. Een kaart van dit fietsnetwerk kan je bij ons kopen (aan dezelfde prijs als in de toeristische diensten).
  Op volgende websites kan je je fietsroute samenstellen:

  Op 0,10 km van De Noorddijk
  Startplaats: Blankenbergse Dijk Noord 2
  - Zuienkerke
 3. Polderarrangement "Het vlakke land"

  Doorheen de 4 deelgemeenten van Zuienkerke met 5 sneukelhaltes.
  Voor 18 euro per persoon.
  Reserveren (tot 3 dagen vóór de uitstap) op onderstaand telefoonnummer.
  Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf de paasvakantie tot 30 september

  Op 0,40 km van De Noorddijk
  43,00 km
  Startplaats: Kerkstraat 17 (gemeentehuis)
  - Zuienkerke
  050 43 20 50
 4. Breduinia fietsroute

  Bewegwijzerde route door de polders tussen Bredene en Brugge. Het dichtste vertrekpunt is Houtave. U passeert dan verder in Meetkerke, Nieuwege, Stalhille, Bredene, achterland van De Haan, Vlissegem.

  Op 8,60 km van De Noorddijk
  45,00 km
  Startplaats: Kerkhofstraat 10
  - Houtave
 5. Groene Gordel Brugge

  Bewegwijzerde route rond Brugge. De bewegwijzering is er in beide richtingen. Start in Koolkerke (kruispunt van Fortstraat met Damse Wegel). Je hebt volgende knooppunten niet echt nodig omdat de route bewegwijzerd is. De route volgt volgende knooppunten van het Brugse Ommeland: 97 - 10 - 34 - 6 - 28 - 42 - 61 - 21 - 16 - 52 - 75 - 54 - 24 - 69 - 82 - 93 - 13 - 97 - 99 - 59 - 94 - 61 - 90 - 68 - 48 - 8 - 1 - 21 - 65 - 36 - 4 - 27 - 23 - 50 - 97

  Op 11,50 km van De Noorddijk
  52,20 km
  Startplaats: Fortstraat
  - Koolkerke
 6. Riante Polderfietsroute

  Bewegwijzerde route in de Zwinstreek en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Start in Damme en rijd richting kust langs Ramskapelle, Heist, Duinbergen, Knokke, Oosthoek, St Anna ter Muiden, Hoeke en Oostkerke terug naar Damme.

  Op 12,30 km van De Noorddijk
  46,00 km
  Startplaats: Markt (Kerkstraat - Jacob van Maerlantstraat)
  - Damme
 7. Maerlantfietsroute

  Deze bewegwijzerde route die start in Damme (Marktplein, Jacob van Maerlantstraat, Ketelstraat) brengt je langs Moerkerke, Lapscheure, Sluis, Heille, Middelburg, Maldegem, Donk en langs Vivenkapelle terug naar Damme.

  Op 12,31 km van De Noorddijk
  52,00 km
  Startplaats: Markt (Kerkstraat - Jacob van Maerlantstraat)
  - Damme
 8. Oude Dijkenfietsroute
  Bewegwijzerde route. Start in Stalhille en rijd in zuidelijke richting. Je komt vervolgens in Ettelgem, Roksem, Westkerke, Oudenburg (met zijn Romeins Archeologisch Museum), Klemskerke, De Haan en via Vlissegem terug naar Stalhille.
  Op 12,40 km van De Noorddijk
  43,00 km
  Startplaats: Kerk (Cathilleweg - Spanjaardstraat)
  - Stalhille
 9. Permeke achterna

  Bewegwijzerde fietsroute door Stalhille, Jabbeke, Zerkegem, Snellegem en Varsenare. Brochure te bekomen in het gemeentehuis van Jabbeke. Start in de Cathilleweg in Stalhille en volg deze in zuidelijke richting.

  Op 12,45 km van De Noorddijk
  27,00 km
  Startplaats: Cathilleweg 68
  - Stalhille
 10. Romain Maesroute

  Bewegwijzerde fietsroute (heel goed aangeduid) door Stalhille, Jabbeke, Zerkegem, Snellegem en Varsenare. Romain Maes werd in 1912 geboren in Zerkegem en won in 1935 de Tour de France. Hij reed van de eerste tot de laatste rit in het geel. Kaart te bekomen in het gemeentehuis van Jabbeke. Of klik op bovenstaande link voor de PDF-versie van de kaart. Start in de Cathilleweg in Stalhille en volg deze in noordelijke richting.

  Op 12,50 km van De Noorddijk
  42,00 km
  Startplaats: Cathilleweg 68
  - Stalhille
 11. Kastelenfietsroute

  Bewegwijzerde route langs de kastelen in "Het Houtland". Dit is het gebied tussen Brugge, Torhout en Oostkamp. Rijd de Wittemolenstraat in en vervolgens de eerste straat rechts. Hier is een parking. Start de fietsroute in de Wittemolenstraat naar rechts als je van deze parking komt.

  Op 13,20 km van De Noorddijk
  48,00 km
  Startplaats: kruispunt van Torhoutse Steenweg met Wittemolenstraat
  - Brugge
 12. Beverhoutsfietsroute

  Bewegwijzerde route. Neem in Assebroek (Brugge) de oude spoorwegbedding in noordoostelijke richting. Deze route brengt je langs Sijsele, Maldegem, Beernem en Moerbrugge terug naar Assebroek.

  Op 14,70 km van De Noorddijk
  38,00 km
  Startplaats: Astridlaan 364
  - Assebroek
 13. Bulskampveldfietsroute

  Bewegwijzerde route. Start in Moerbrugge (Oostkamp)in zuidoostelijke richting langs het kanaal van Brugge naar Gent.

  Op 18,00 km van De Noorddijk
  43,00 km
  Startplaats: Kruispunt van Paternosterstraat met Westdijk
  - Moerbrugge
 14. Wijnendalefietsroute

  Deze bewegwijzerde fietsroute die start in Stene (Oostende) voert je langs Gistel naar het kasteeldomein Wijnendale, Ichtegem, Zevekote en via Leffinge terug naar Stene.

  Op 22,20 km van De Noorddijk
  60,00 km
  Startplaats: kruispunt van Zilverlaan met Steensedijk
  - Oostende


De nummers in onderstaande kaart komen overeen met de nummers in bovenstaande lijst. De vakantiewoningen bevinden zich op de gele aanduiding. Met de schuifbalk links op de kaart kan u in- en uitzoomen.

Javascript is required to view this map.